Trots!

 

5 tibetanen

Vanmorgen ben ik weer mijn dag begonnen met de 5 Tibetanen. Waarom het nodig is om dat zo expliciet te noemen? Omdat ik er trots op ben!

Na weer een gebroken nacht door een onrustig slapend ziek kind, lag ik toen de wekker ging nog doodmoe in bed met maar één wens: nog heel lang verder mogen slapen! Helaas, de dag ging gewoon weer beginnen. En ondanks stevige tegenzin ben ik toch mijn 5 Tibetanen gaan doen.

De 5 Tibetanen zijn 5 yogaoefeningen die je ieder 21 keer achter elkaar uitvoert. Het idee is dat door deze oefeningen te doen energie vrijkomt in je lichaam (chakra’s) en je vol energie de dag in gaat. Het zijn best pittige oefeningen. Je bouwt gelukkig rustig aan op , startend met 3 herhalingen van iedere oefening en dan iedere week 2 herhalingen erbij. Die opbouw hielp mij in ieder geval om het vol te houden en in een ritme te komen. De eerste weken, als je nog maar weinig herhalingen doet, vond ik de drempel relatief laag om ze ook echt te doen. Het is maar een paar minuutjes. Wat voor mij ook hielp om het tot nu toe vol te houden is dat je bij de eerste oefening van de 5 Tibetanen niets anders doet dan rondjes draaien. Dat vind ik zo’n relaxt begin! En als ik dan toch bezig ben…..

Inmiddels doe ik al 17 herhalingen. Ik bouw niet stipt iedere week door, maar probeer vooral te luisteren naar wat mijn lichaam hierover aangeeft. Tot nu toe kwam er iedere keer een dag dat ik het gevoel had dat ik kon opbouwen. Soms na een week, soms eerder en soms later. Dat luisteren naar mijn lichaam in plaats van strikt een schema te volgen kost me soms moeite (want ik doe dingen graag zoals ze horen….), maar werkt voor mij in dit geval heel goed. Iets om steeds vaker te doen: uit mijn hoofd, uit de schema’s en hoe het hoort en terug naar mijn lichaam en gevoel (hé, daar is de mindfulness weer:-)).

En dat gevoel van trots? Daar ga ik lekker de rest van de dag van genieten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *